TRm - Türk Ray modelcileri (Turkish Railroad modellers) :: Forum click for English Türkçe için tıklayın TRm Türk Ray modelcileri
Eylül 05, 2010, 05:17:13 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: 29151'de ses sorunu  (Okunma Sayısı 510 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vianthecat
Güven Oğuz
model trenci

« : Ağustos 18, 2009, 10:49:31 ÖÖ »

Merhaba,
Bir konuda tavsiye ve yardımlarınıza ihtiyacım var:
Kurgumda kullandığım lokomotiflerden biri, 29151 setinden çıkma bir MFX'li + sesli BR 151. Bu lokomotifi sıfır aldım ve yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum; yani ikinci el veya yıpranmış bir model değil. Bu akşam şöyle bir sorunla karşılaştım: Kurguda yer alan diğer 2 lokomotif çalışırken bu 151 de tali hatta motor sesi açık bekliyordu, az sonra sesinin kesildiğini fark ettim. Kontrol edince kornanın çalıştığını, ama motor sesinin gelmediğini gördüm. Tüm sistemi kapatıp yeniden açınca bir 10-15 sn kadar motor sesi aldım, ama sonra yeniden durdu. Durum aynı: Kumanda diğer tüm ışık, korna vs komutlarını hatasız veriyor, ama motor sesi sadece ilk akım veridiğinde geliyor ve sonra duruyor. Ses modülünü yakmış olsam sanırım korna sesi de alamam; dekoder hasarlansa herhalde diğer komutlarda da sorun çıkarır. Dolayısıyla bu sorunu ve nedenini anlamış değilim; eğer yorumunuz veya açıklamanız varsa çok memnun olurum.
Not: Bu arada kumanda olarak standart 18VA mobile station kullanıyorum.
Çok teşekkürler,
Güven
emresbf
Y. Emre Özkan
model trenci

« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2009, 01:11:35 ÖS »

Güven Bey Merhaba,

MS ünitesinden Esc tuşu > Edit Loco bölümünden reset' i denediniz mi. Dijital olarak hızlanma ve yavaşlama ayarlarını değiştirdiğimde fabrika ayarına getiriyor aynı zamanda belki işe yarayabilir.

Umarım sorununuz çözülür

C Track, MS,  II-III-IV-V Dönem , Marklin, Roco, Fleischmann
vianthecat
Güven Oğuz
model trenci

« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2009, 01:44:38 ÖÖ »

Selam Emre Bey,
Evet, ayarları resetleme + loko kaydını silip yeniden tanıtma + tüm lokoları raydan alıp sadece bunu tanıtma ve çalıştırma vs. gibi pek çok seçenek denedim; maalesef durum aynı. Bu bir donanım sorunu olmayabilir; çünkü motor sesini de (ara sıra düzensiz şekilde), düdük sesini de almaya devam ediyorum. Dekoder orada ve işini yapmaya çalışıyor yani.
Belki benzer durumlarla karşılaşmış ve fikir verebilecek bir arkadaşımız vardır umuduyla yazmıştım, ama sanırım pek rastlanan bir durum değil.
Teşekkürler,
Güven
Ali Aksin
model trenci

« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2010, 03:28:49 ÖS »

Merhabalar,

Elimde bu lokomotife ait mfx dekoder ve ses devresi mevcut. Arzu etmeniz halinde değiştirebilirim.

aliaksin@gmail.com

Ali Aksın
Kara Tren Fot. Tan. Hiz. Ltd.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.245 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu