TRm - Türk Ray modelcileri (Turkish Railroad modellers) :: Forum click for English Türkçe için tıklayın TRm Türk Ray modelcileri
Eylül 05, 2010, 04:31:22 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sizce Hangi Maerklin'i almalıyım?  (Okunma Sayısı 376 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MFatih
model trenci

« : Nisan 13, 2010, 01:05:58 ÖÖ »

Merhabalar,
siz değerli üstatlarıma bir kaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Bazı sorularım komik gelebilir acemiliğime bağışlayın  Smiley
aşağıdaki tren setleri henüz piyasaya çıkmadı ama sizce hangisini almalıyım. İçlerinde CS2 olduğunu düşündüğüm içim ilgimi çekti
Bunlarla ilgili sorularım şöyle:
1. Setlerin içerisindeki CS2 değil mi? Bir MS ile temel farkı nedir?(Forumdaki yazıların çoğunu inceledim ama belki gözden kaçırdım)
2. İki set arasındaki fiyat farkı lokomotiflerin yapımından mı geliyor (1 sette lokolar komple metal, diğerinde kısmen)
Birinci Set:
http://ssl.lokshop.de/product_info.php?cPath=21_171_327_348&products_id=143235
İkinci Set:
http://ssl.lokshop.de/product_info.php?cPath=206_207&products_id=143237
3. Tek başına bir loko sipari ettiğimizde pakette bana kurulmamış-parçalar halinde mi geliyor? Örneğin aşağıdaki loko. Yoksa sadece paketten çıkarıp yürütmesi mi bana kalıyor? Siteden anladığım kadarıyla parçalar halinde gelen de var. Bunu bir sette nasıl anlarım.
http://ssl.lokshop.de/product_info.php?cPath=21_171_325_339&products_id=144309

Selam ve Saygılar

Fatih
marklinfan
Ayhan Gürüney
Administrator

« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2010, 01:35:05 ÖÖ »

Fatih Bey Merhabalar,

Öncelikle çok ciddi setleri seçmişsiniz, tebrikler.
Bu setlerdeki tüm lokomotifler yürümeye hazır şekildedir, demonte değildir, yanlış anlamadıysam?
Rayları birbirine ekleyip bir kaç kablo bağlantısı ile 5 dakikada yürümeye hazır hale gelir.

İki setteki sette ki kontrol cihazıda CS2 dir, setle birlikte almak hesaplı olacaktır.
CS2 ile başlamak mantıklıdır, MS daha basit kalmakta.

İkinci sette ki lokomotifler anlaşıldığı üzere İsviçre de kullanılırlar, yurdumuzda yürümemiştir,
ama en azından ilk sette ki BR 50 buharlı yürümüştür.

Son link te ki loko ise çok minik ve çok zarif bir makinedir, yürümeye hazırdır, kıyabilirseniz Smiley

Selamlar,

Ayhan

Not; Olurda  isviçre setini alırsanız yaklaşık 1,5 metrelik bir pakete hazır olun Smiley
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2010, 01:39:30 ÖÖ Gönderen: marklinfan » Logged
otarhan
Okan Tarhan
Administrator

« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2010, 01:44:31 ÖÖ »

Merhaba Fatih Bey,

Göstermiş olduğunuz her 2 set de bayağı yüklü, içindeki kontrol ünitesi de Central Station ama 2 mi bilemiyorum. Bu gibi, set teknik detaylarında, uzmanlarımız daha doğru bilgi vereceklerdir.

Benim sizin sorularınıza vereceğim cevap başka bir açıdan olacak. Anladığım kadarı ile bu tür başlangıç setleri ile Marklin dünyasına girmek istiyorsunuz. Burada seçiminizi zaman ve ülke bazında da düşünerek değerlendirebilirsiniz. Mesela bu setlerin birisi Alman diğeri ise İsviçre ve her 2si de dönem 3 (Ep. III). 3. göstermiş oldğunuz tek loko ise dönem 1'e ait. Dolayısıyla ileriki zamanlarda yapacağınız/yapmak isteyeceğiniz kurgu çalışmalarında bunlar ön plana çıkacak.

3. loko parça halinde gelmiyor. Çoğu model tren üreticisi, modellerini hazır bir şekilde pazara sunar yani bunlar maketler gibi yapılıp sonradan ray konulmaz. Ama bazı üreticiler de özellikle bu modelleri kişilerin yapması için parçalı üretir. Bu da hobiciye kendi modelini kendisini yapıp sonradan ray üstünde  seyrederken daha değişik bir haz almasını sağlar. Bu üreticiler çok sınırlı olmakla birlikte çoğu model tren üreticisi modellerini hazır halde satışa sunar. Ama ileride ihtiyaç olunduğunda (özellikle bakım ve tamir veya güncelleştirme gibi işlerde) bu lokoları açıp, parçalarını tekrardan yerine takabilmelisiniz ki bu zamanla kazanılacak bir el becerisi oluyor ve hatta buna hiç ihtiyaç bile duymayan modelcilerimiz de bulunmakta. Tamamen isteğe ve hobiciliğinizi çeşitlendirmeye göre değişiyor.

Kolay gelsin,

Okan Tarhan...
MFatih
model trenci

« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2010, 02:00:46 ÖÖ »

Merhabalar Ayhan Bey, Okan Bey,
bilgiler için çok teşekkür ederim. Önerilerinize ve diğer arkadaşların önerilerine her zaman açığım. Çocukluğumdan beri buharlı lokomotiflere ilgim var. Bu nedenle ürünleri incelediğimde hep buharlılardan daha hoşlandığımı fark ettim. Sanırım tercihlerimi buharlılardan yana kullanacağım. Bu konu ile ilgili sizin ve diğer değerli üyelerin başka önerileri de varsa bana çok şey kazandıracak. Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla
Fatih
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.208 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu